-->

Puustock-festareiden historiaa 2000 – 2008

Tulosta
Timo Rautiainen. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Puustockin ensiajatus syntyi, kun Hotelli Juvan takapihalla esiintyi Nylon Beat heinäkuussa 1999. Kaatosateessa oli yleisöä 650. Maanantaina lavaa purkaessa Pekka Kerminen ja Vesa Kontiainen miettivät mennyttä iltaa. Ajatella, noin hyvin väkeä. Mitäköhän tapahtuisi, jos olisi muutama kova nimi ja muutama pienempi bändi? Tulisiko väkeä minkä verran? Varsinkin, jos vielä keli osuisi kohdalleen. Pekka Liimatainen käveli paikalle heinänkorsi suussa katsomaan ahkeroivia miehiä tupakkatauolla. Jatkettiin keskustelua. Todettiin, että se saattaisi onnistua. Varsinkin, kun Etelä-Savon alueella ei ollut vastaavaa tapahtumaa. Ala perustuu kysynnän ja tarjonnan lakiin. Juva on aika keskeinen paikka. Olisiko ajankohta kesä- vai heinäkuussa? Heinäkuuhun päädyttiin. Nimeä mietittiin, olisko se Juvarock, vai Junttirock? Ei, ne eivät tuntuneet hyviltä nimiltä. Sitten tuli ahaa-elämys… Puustock. Mistäkö nimi tulee? Maailman kuuluisin festari on Woodstock, käännetään alku wood suomeksi, joka on puu, niin sehän on siinä… Puustock.

Yleisöä. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Syksyllä 1999 asiassa edettiin niin paljon, että päätettiin tehdä rocktapahtuma Juvalle. Vesa Kontiainen eli allekirjoittanut nimitettiin vastaamaan tapahtuman teosta ja organisoinnista. Niin hänestä tuli festaripäällikkö ja hän vastasi Puustockista aina sen loppuun saakka. Olihan Kontiainen hoitanut Hotelli Juvan esiintyjäiltoja vuoden 1997 joulukuusta lähtien, ja organisoi ne aina vuoden 2008 syyskuulle asti. Järjestävä taho, minkä nimissä ensimmäinen Puustock tehtiin, oli Ayshire Levyt Ay.

Bändibuukkaukset Kontiainen teki loppusyksystä ja talven aikana, heti sen jälkeen kun ajankohta oli selvinnyt. Se oli 15.7.2000. Alueena toimi Hotelli Juvan takapiha, mikä nimettiin Hotelli Juvan Puistoksi.

Alueelta kaadettiin puita, jotta saatiin tila esiintymislavalle ja backstagelle. Lavan sijainti oli paras mahdollinen, sillä ääni kantautui pois päin Juvan keskustasta. Haluttiin välttää turhaa häiriötä. Myös palvelut olisivat lähellä: toisella puolen oli Juva Camping-leirintäalue ja toisella puolen oli Vehmaankaari sekä Shell. Lisäksi tehtiin koko alueen eristävä aita. Raakalautaa ja pressua kului. Sponsoreitakin saatiin, tosin hyvin pienimuotoisesti: Juvan kunta, Juvan Osuuspankki ja Rumba-lehti. Myös Jorma Vuoksenmaa innostui tapahtumasta niin, että sijoitti siihen heti huomattavan summan rahaa. Nelisivuinen festariliite ilmestyi Sopu-Savon välissä. Kontiainen teki siihen kaikki bändiesittelyt sekä aikataulut, infot ja festaripäällikön tervehdyksen. Puustockin omat nettisivut avattiin. Myös Puustock t-paidat teetätettiin vuosina 2000 ja 2001.

Lava. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Ensimmäisessä Puustockissa oli monipuolinen esiintyjälista: YUP, Sentenced, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Remu, Osmos Cosmos, Natsipaska, Luonteri Surf, Seireeni ja Tolpat. Hotelli Juvan sisällä esiintyi VV/TV. Lava vuokrattiin Kontiolahdelta, sillä omaa lavaa ei vielä tuolloin ollut. Äänentoisto ostettiin Timban Dj-palvelulta. Toimitsijat ja järjestyksenvalvojat tulivat kaikki vielä ensimmäisenä vuonna Juvalta. Kaikki lupa-asiat sujuivat jouhevasti, samoin kuin yhteistyö Hotelli Juvan pariskunnan Vesa Koivuniemen ja Pirjo Kauppisen kanssa. Tekipä Koivuniemen Vesku hulppean olutteltan, jota käytettiin Puustockin loppuun saakka.

Ensimmäiseen Puustockiin saapui noin 2000 musiikinystävää, mikä oli kohtuullisen hyvä määrä. Järjestelyt sujuivat tyydyttävästi, tosin Remu laittoi aikatauluja uusiksi pitkäksi venähtäneen soundcheckinsa takia. Sen jälkeen esiintyneet bändit lyhensivät jokainen kaksi kappaletta setistään, jotta kaikki saisivat soittaa kohtuullisen mittaisen keikan. Natsipaskan ja Luonteri Surfin keikkojen aikana oli ukkonen ja satoi. Keskelle lavaa valui vettä oikein kunnolla. Olipas meillä tiivis lavan katto! Palaute Kontiolahdelle oli maanantaina jokseenkin kova-äänistä. Heiltä oli tilattu lava vuokralle valmiiksi tehtynä ja purettuna. Järjestävä taho hommaisi vain apukädet. Meinasi käydä niin, että apujoukkojen piti kasata lava, sillä Kontiolahden porukka lähti kesken kaiken ajamaan kotiinsa. Vihainen soitto perään ja porukka kääntyi kotimatkalta takaisin suorittamaan työnsä loppuun saakka. Vaan huolimattomasti lava oli silti kasattu.

1. Puustock, 15.7.2000

Esiintyjät: Tolpat, Seireeni, Natsipaska, Luonteri Surf, Remu, Osmos Cosmos, Sentenced, YUP ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
Klubissa: VV/TV
Väkeä: 2000

2001

Vuonna 2001 tehtiin muutoksia. Rakennettiin oma esiintymislava ja pa-tornit. Niille saatiin jopa avustusta TE-keskukselta. Puustock Oy perustettiin.  Se osti konkurssiin menneen Hotelli Juvan itselleen helmikuussa ja remontoi sen siistiin kuntoon. Festariin lisättiin perjantain tapahtuma Juva Campingilla. Leirintäalueelle tehtiin itse rakennustelineistä esiintymislava. Siellä esiintyi kolme pienempää nimeä. Hotelli Juvaan tehtiin myös perjantaina ns. klubi-ilta, jossa esiintyi viisi bändiä.

Yleisömäärä kasvoi. Sitä oli nyt 3500. Puustock 2001:n erikoisveto oli Ne Luupojat Surfin keikka. Lisäksi Apulanta, Yö, Tehosekoitin ja The 69 Eyes suorittivat ensivisiittinsä. Klubilla esiintyi mm. mystinen The Others, joka paljastui 22-Pistepirkoksi. Yhteistyökumppaniksi Juvan Kunnan ja Osuuspankin lisäksi saatiin Länsi-Savo kolmen vuoden yhteistyösopparilla, jota jatkettiin myöhemmin kahdella lisävuodella. Lisäksi tehtiin oma esite. Ohjelmalehdestä muodostui legenda, jota odotettiin. Kontiainen teki infotekstit, ja Ripaojan Martti piirsi ja koosti sen. Esitteitä tehtiin vuoteen 2005 asti, jonka jälkeen palattiin festarilehteen.

2. Puustock, 27.-28.7.2001

Esiintyjät:
Pe 27.7. Hotelli Juvan Klubi: Tolpat, Luonteri Surf, Tumppi Varonen & Problems, The Others ja Leewings
Pe 27.7. Camping: Legacy of Past, Mental Illusion ja 7th Floor
La 28.7. Päälava: Apulanta, The 69 Eyes, Yö, Klamydia, Ne Luupojat Surf, Tehosekoitin, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Iiwana Julma ja 7th Floor
Väkeä: 3500

2002

Vuonna 2002 oli vuorossa kolmas Puustock. Kontrahirsi rakensi uuden miksauskatoksen. Perjantaina pidettiin Campingillä tapahtuma, samoin Hotelli Juvassa klubi-ilta. Lauantain tapahtumassa oli  pääesiintyjänä Sleepparit vuosimallia 74.

Uusi kulkuväylä otettiin käyttöön. Pääportti siirrettiin Hotellin päädystä paikalle, jossa yhtyvät tiet Juva Campingiltä ja Juvan ABC:ltä. Paikoitusalueet oli siirretty jo edellisenä vuonna ABC:n lähelle, jossa käytössä olivat kiertoliittymä ja pellot. Alueet olivat isoja, tilaa oli riittävästi. Kulku alueelle helpottui, eikä valtatie 14:n ylityksiä tarvinnut enää vahtia, sillä se rauhoittui täysin. Alue pysyi muuten samana.

Tapahtuma alkoi saada valtakunnallista julkisuutta. Puustock huomioitiin vähintään tyydyttävästi. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja aikataulut pitivät minuutilleen. Asia, josta tuli tapa jokaiseen Puustockiin. Uusia kasvoja olivat mm. Kotiteollisuus, Popeda ja Klamydia. Yleisömäärä kasvoi jälleen. Nyt sitä oli 4000. Krääsäpuolella tehtiin Puustock- aurinkolaseja. T-paidoista luovuttiin muutamaksi vuodeksi.

3. Puustock, 26-27.7.2002

Esiintyjät:
Pe 26.7. Hotelli Juvan Klubi: Dragons, Francine, Luonteri Surf, Pelle Miljoona & Rockers ja Maukka Perusjätkä.
Pe 26.7. Camping: Yltiö, Reduced to Ash, Grayscale ja Pojat
La 27.7. Päälava: Sleepparit vm-74, Popeda, Apulanta, Tehosekoitin, Klamydia, Osmos Cosmos, Kotiteollisuus, Denigrate ja Bloodpit
Väkeä: 4000

2003

Ruoska. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Vuoden 2003 Puustock jatkoi kasvuaan. Esiintyjälista oli erittäin kova, kaikki Suomen huiput. Olimme tehneet jo alussa linjauksen, että Puustock on ja pysyy Suomirock-festarina, jossa paino on sanalla rock. Ulkomaisia artisteja ei edes kysytty, sillä ne olivat niin järjettömän hintaisia, ettei siihen ollut mitään syytä. Nimettömiä artisteja taas ei kannata tuoda. Lipunhinnat haluttiin pitää halpoina. Julisteet muuttuivat. Nyt otettiin käytäntöön valokuva esiintyjästä, joka oli otettu edellisenä vuotena Puustockissa. Vuoden 2003 julistekuvassa oli Popedan Costello Hautamäki.

Alkuperäisessä esiintyjälistassa oli The Rasmus, mutta bändi perui keikkansa toukokuussa 2003. Syynä oli ulkomaan keikat. Keikkakalenterista huomasi, että herrojen keikka olikin vaihtunut Puustockista Maarianhaminaksi. Niin ne ulkomaat lähestyvät. Tilalle saatiin The Flaming Sideburns. Spesiaaliesiintyjänä olivat Ne Luumäet. Muita Puustockissa eka kertaa esiintyviä olivat mm. Viikate, Peer Günt ja Ruoska, jonka syntysanat lausuttiin vuoden 2001 Puustockissa. Alkoholilla oli osuutta asiaan. Uutta oli trubaduurilava olutteltassa. Livemusaa haluttiin kuulla koko tapahtuman ajan järkevään hintaan. Kun lavalla möykättiin lujaa, niin haluttiin kääntää olutteltassa tunnelma tasan toisenlaiseksi. Trubavedot toimivat erittäin hyvin. Ekat trubaesiintyjät olivat Kalle G, Tumppi Varonen ja ex-Popeda kitaristi Törrö Tapaninen.Yleisöä saatiin viikonlopulle 5000, mikä oli taas uusi yleisöennätys.

4. Puustock, 25.-26.7.2003

Esiintyjät:
Pe 25.7. Hotelli Juvan Klubi: Honey B & T-Bones, Pojat, Technicolour, Melrose ja Absoluuttinen Nollapiste
Pe 25.7. Camping: Lumo, Protoni, Luomakunta ja Oikosulku
La 26.7. Päälava: Popeda, Yö, Ne Luumäet, The Flaming Sideburns, Peer Gunt, Viikate, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Ruoska ja Rehtorit.
Olutteltta: Kalle G, Tumppi Varonen ja Törrö Tapaninen
Väkeä: 5000

2004

PMMP. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Vuonna 2004 toteutettiin ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen tapahtuma päälavalla. Samalla klubi-ilta Hotskulta ja Campingin pienempien bändien tapahtuma lopetettiin. Nyt oltiin oikeasti kaksipäiväinen rockfestivaali. Yleisömäärä kasvoi luonnollisesti ja sitä oli viikonlopun aikana peräti 7200 maksanutta. Kesä 2004 oli Juvalla muutenkin tapahtumarikas, sillä kesäkuussa alueella esiintyi Eppu Normaali, joka keräsi peräti 5000 maksanutta. Lisäksi Juvan Osuuspankin 100 vuotisjuhlat pidettiin pesäpallokentällä Puistolassa, missä oli 3000 ihmistä ihastelemassa Jari Sillanpään showta. Juvan kaarihallilla esiintyi kesäkuussa Pikku G, joka keräsi myöskin Osuuspankin järjestämässä tilaisuudessa lähes 900 ihmistä. Keikkajärjestäjä-Kontiaisen kesä oli todella kiireinen, sillä hän oli tekemässä joka tapahtumaa.

Puustock 2004 koki yhden esiintyjän peruuntumisen. Aamupäivällä ilmoitettiin, että Negative joutuu perumaan keikkansa laulajan keuhkoputkentulehduksen takia. Tämä oli kova uutinen bändin faneille, joita oli tullut paikan päälle edellisenä iltana useita kymmeniä. Sitä itkun ja surun määrää ei voi kuvailla. Tilalle saatiin nopealla varoitusajalla PMMP. Tämä onnistui, kun Kontiainen soitti bändin keikkamyyjälle kysyäkseen, mitä hänellä on vapaana. Selvisi, että PMMP olisi vapaana. Bändi teki yhden ensimmäisistä festarikeikoistaan Juvalla. Kun Negative oli perunut, kului tunti ja meillä oli korvaaja tilalla. Negative-fanit näyttivät keskisormea eturivissä PMMP:n Miralle ja Paulalle, mutta keikan loppupuolella he jopa jorasivat PMMP:n tahdissa.

Outoa oli myös lippuvarkaus, mikä tapahtui Hotelli Juvassa. Sieltä varastettiin ennakkomyynnissä olleet liput: perjantain, lauantain ja kahden päivän yhteislippuja varastettiin 100 kpl kutakin, yhteensä 300 kappaletta. Liput mitätöitiin. Kaikkien lippujen sarjanumerot olivat ylhäällä. Varastetuilla lipuilla ei kukaan yrittänyt vaihtaa ranneketta. Parempi niin, sillä infon vieressä oli siviilipukuinen poliisi sekä muutamia muita avuliaita siviilejä, joten kiinnijääminen olisi ollut varmaa. Lippuvarkaus sai valtakunnallisen mediahuomion. Vuoden 2004 Puustockin julisteessa oli Timo Rautiainen.

5. Puustock, 23.-24.7.2004

Esiintyjät:
Pe 23.7. Päälava: PMMP, Kotiteollisuus, Popeda, Maija Vilkkumaa ja Luonteri Surf
Olutteltta: Tumppi Varonen ja Miika Söderholm
La 24.7. Päälava: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Yö, Apulanta, Neljä Ruusua, Klamydia, Ruoska, Mokoma ja Häiriköt
Olutteltta: Kari Peitsamo, Joey Luumäki ja K-Kane
Väkeä: 7200

2005

Puustock 2005 oli hieno tapahtuma, vaikka vettä satoi torstain ja perjantain välisen yön kaatamalla. Vesisade loppui perjantaina klo 16.30 ja portit avattiin klo 18.00. Pihalle oli muodostunut muutama lätäkkö, mutta muuten takapihan nurmikko imi sataneen veden aina erittäin hyvin. Asia, jota hämmästeltiin. Esiintyjälistaus oli hurja: YUP, CMX, Negative, Kotiteollisuus, Popeda, Yö, Ismo Alanko Säätiö, Apulanta, Maija Vilkkumaa, The 69 Eyes, Ruoska ja Uniklubi.

Järjestelyt sujuivat paremmin kuin ikinä ja yleisöä saatiin paikan päälle uusi ennätys, peräti 8100. Lauantai-ilta oli loppuun myyty jo klo 21.00. Julistekuvassa oli Apulannan Toni Wirtanen. Juliste on monien mielestä kaikkien aikojen paras Puustock-juliste.

6. Puustock, 22.-23.7.2005

Esiintyjät:

Pe 22.7. Päälava: YUP, CMX, Negative, Yö, Ruoska ja Pojat
Olutteltta: Jukka Takalo, Miika Söderholm & Heko Luumäki
La 23.7. Päälava: Apulanta, Kotiteollisuus, Maija Vilkkumaa, Ismo Alanko Säätiö, Popeda, The 69 Eyes, Uniklubi ja Himanes
Olutteltta: Kalle G & Rytinäkerjäläiset, Ville Leinonen
Väkeä: 8100

2006

Vuonna 2006 ajateltiin, että koska festari on lyönyt itsensä läpi, tehdäänpä ns. halpa esiintyjäkattaus. Se oli pienoinen virhe, sillä nyt ei tehty uutta yleisöennätystä, vaikka taloudellisesti tapahtuma meni hienosti. Yleisöä paikan päällä oli 7300, mikä oli Puustockin historian toiseksi paras yleisömäärä. Festarilehti ilmestyi, kiitos Mikkelin Kaupunkilehden kanssa solmitun diilin. Kontiainen teki siihen kaikki jutut ja oli myös taitossa mukana. Myös Puustock t-paitoja tehtiin muutaman vuoden jälkeen. Niin festarilehteä kuin paitojakin tehtiin aina vuoteen 2008 asti. Ensikertalaisia Puustockissa olivat mm. Teräsbetoni, Stam1na ja Diablo. Spesiaaliesiintyjä oli rivinsä kasannut legendaarinen Ypö-Viis. Julisteessa oli Ruoskan Pate Mennander.

7. Puustock, 21.-22.7.2006

Esiintyjät:

Pe 21.7. Päälava: Apulanta, Mokoma, Popeda, Klamydia, Francine ja Rehtorit
Olutteltta: Costello Hautamäki, Jussi Hakulinen & Jani Viitanen
La 22.7. Päälava: Timo Rautiainen, Teräsbetoni, Yö, Stam1na, Diablo, Ypö-Viis, Ruoska ja Bloodpit
Olutteltta: Kauko Röyhkä, Jussi Hakulinen & Jani Viitanen
Väkeä: 7300

2007

Viikate, Kaarle. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Vuonna 2007 palattiin taas huikean kovaan esiintyjäkattaukseen, mikä johti uuteen yleisöennätykseen: 9100 maksanutta ja siihen päälle vieraat ja vapaalippulaiset, joita oli 1400. Niitä ei kuitenkaan haluttu ilmoittaa julkisuuteen. Yli 10 000 päinen yleisö yhden viikonlopun aikana oli jotain käsittämätöntä. Silti alue veti yleisömäärän hyvin ja palvelut toimivat. Lisäksi läheisessä metsässä oli varmasti 2000 ihmistä, jotka eivät aikoneetkaan tulla alueelle vaan olivat siellä uteliaisuuttaan tai muuten vaan hengaamassa, tai juopottelemassa. Jos edellisenä vuonna teemana oli raskaampi rock niin nyt se oli naisrokki. Olihan esiintyjinä mm. Irina, Tiktak, Micragirls, Maija Vilkkumaa, Maria Hänninen ja PMMP. Sattumia ja tapahtumia riitti. Neljä Ruusua perui ja tilalle saatiin nopeasti CMX, josta Kontiainen on yhtyeelle ikuisesti kiitollinen. Lähellä oli toinenkin peruuntuminen, sillä Popedan keikka oli vaarassa. Mustajärvi oli nukkunut pommiin eikä aikonut tulla, mutta festaripäällikkö Kontiainen sai miehen suostuteltua, ja kun saatiin kyytikin hoitumaan niin Mustajärvi sittenkin tuli. Aikatauluissa jouduttiin kuitenkin vaihtamaan PMMP:n ja Popedan paikkaa. Näin saatiin soitto soimaan koko ajan.

Herra Ylppö, Maj Karma. Kuva: Mikko Kääriäinen.

Tässä vaiheessa alkoi Kontiaisen mieltä painaa. Yhden miehen varassa tehty festari alkoi käydä voimille eikä tuntunut enää mielekkäältä. Eikä ollut varaa palkata apulaista. Toki tapahtumassa oli 140 järjestyksenvalvojaa ja 72 toimitsijaa, sekä rakentajat jotka aloittivat neljä päivää ennen tapahtumaa rakentamisen. Kaikki etukäteisduunit jokaiselta osa-alueelta menivät Kontiaisen kautta. Rutiinia ja ammattitaitoa oli tullut yllin kyllin, samoin suhteet olivat kunnossa kaikkiin paikkoihin. Ei vähiten bändeihin, sillä joka vuosi Kontiainen sai tingittyä hintoja hyvinkin reippaasti. Silti hänestä alkoi tuntua, että ”tätäkö haluan tehdä joka kesä”. Kesälomia mies ei ollut pitänyt sitten kesän 1999, ja kaikki kesät menivät kuin yhdessä humauksessa. Ei paljon ehtinyt kesästä nauttimaan.

Festari keräsi kehuja joka puolelta, sai julkisuutta enemmän kuin koskaan ja äänestettiinpä Puustock Rumba-lehden Vuoden festari-sarjassa sijalle 10. Puustockin julistekuvassa oli Yön Olli Lindholm. Festaribussit kulkivat jokavuotiseen tapaan Mikkelistä, Savonlinnasta ja Varkaudesta. Mikkelin suunnasta tehtiin ennätys, sillä peräti kuusi bussia toi väkeä Mikkelistä molempina päivinä. Yleensä sieltä tuli 4-5 bussia. Savonlinnasta ja Varkaudesta ajoi yksi bussi päivässä, ja se riitti hyvin.

8. Puustock, 20.-21.7.2007

Esiintyjät:

Pe 20.7. Päälava: Kotiteollisuus, Yö, Irina, Tiktak, Ruoska ja Häiriköt
Olutteltta: Jarkko Martikainen ja Tumppi Varonen
La 21.7. Päälava: Apulanta, CMX, PMMP, Popeda, Maija Vilkkumaa, Viikate, Maj Karma ja Micragirls
Olutteltta: Costello Hautamäki sekä Duo Maria Hänninen
Väkeä: 9100

2008

Vuosi 2008 jäi viimeiseksi Puustockiksi. Vappuna 2008 Kontiainen oli päättänyt, ettei tee enää festaria ensi vuonna, muttei kertonut siitä kuin yhdelle ihmiselle. Itse festari sujui hyvin ja yleisöä oli mukavasti 8550. Viimeisessä Puustockin julisteen kuvassa oli Viikate-yhtyeen Kalle. Viimeinen esiintyjä Puustockissa kautta historian on ollut Hanoi Rocks, joka oli lauantain viimeinen esiintyjä.

9. Puustock, 18.-19.7.2008

Esiintyjät:

Pe 18.7. Päälava: Apulanta, Poets of the Fall, Klamydia, Mokoma, Lovex ja Anatomia
Olutteltta: Pave Maijanen, Jussi Hakulinen & Jani Viitanen
La 19.7. Päälava: Hanoi Rocks, CMX,YUP, Yö, Ruoska, Viikate, Turmion Kätilöt ja Himanes
Olutteltta: Jussi Hakulinen & Jani Viitanen sekä Honey B & T-Bone Ed
Väkeä: 8550

Seuraavalla viikolla Kontiainen paini asian kanssa, kuinka hoitaisi festivaalin finaaliin. Hänet kutsuttiin palaveriin, jossa ehdotettiin lomautusta. Kontiainen tiesi hetkensä koittaneen. Hän ilmoitti sanovansa itsensä irti niin Hotelli Juvan kuin Puustockin touhuista. Näin hän myös teki. Asiasta nousi suuri kohu. Julkisuus yllätti, mutta päätös piti. Seurasi todella outoja asioita. Yksi jos toinen yritti puhua Vesa Kontiaista ympäri ja vaikka millä keinolla. Se oli turhaa. Aikansa kutakin.

Puustockia yritettiin epätoivoisesti tehdä vielä seuraavalle kesälle. Paljon puhuttiin vaikkei mitään kerrottavaa ollut. Tammikuussa moninaisten vaiheiden jälkeen ilmoitettiin, että uusi tekijätiimi luopuu asiasta ja Puustockia ei enää tehdä. Näin Puustock siirtyi elämään ihmisten mielissä ja sydämissä.

Puustock oli erinomainen tapahtuma. Vesa Kontiaisen sanoin:

Tein kaikki yhdeksän Puustockia, ja siitä jäi hyvät muistot. Tapahtuma oli uskomaton Juvan leveysasteelle. Varsinkin kun muistetaan, että Juva on pieni paikkakunta asukasluvultaan ja että tänne ei kulkenut junaliikennettä, niinkuin kaikkiin muihin tuon kokoluokan festareihin. Muutkin kulkuyhteydet olivat vähintään haastavia. Tänne ei ollut mikään helppo homma tehdä isoa musiikkitapahtumaa. Siltikin, Puustock oli erittäin arvostettu keskikokoinen festari niin yhtyeiden, työntekijöiden, median kuin viranomaistahojenkin suhteen, ja ennen kaikkea yleisön, jota tuli Juvalle ympäri Suomen.

Teksti: Vesa Kontiainen, Puustockin festaripäällikkö, v. 2000-2008

Kirjallisuutta

Aalto, Maija: Juvalla soi viikonloppuna suomirock: Puustockissa mellastavat tänä vuonna velhot ja balrogit. Länsi-Savo 22.7.2002.

Aro, Jessikka: Ruoska yhdistää rockin ja rumpukoneet. Itä-Savo 25.7.2005.

Damski, Helena ja Kaarlela, Sonja: Tapahtumayleisöjen rahankäyttö ja tapahtumien välitön taloudellinen vaikutus. Mikkelin ammattikorkeakoulu 2007.

Haataja, Minna: Puustock 2002: rokkia, auringonpaistetta ja ihania ihmisiä. Länsi-Savo 2.8.2002.

Hietanen, Juha: Apulanta ja Klamydia kiinnostivat Puustockissa: kolmatta kertaa järjestetty festivaali sai kehuja täsmällisyydestään. Länsi-Savo 28.7.2002.

Haikarainen, Sanni: Paino sanalla hevi: Vesa Kontiainen takoi heinäkuulle metallisen Puustockin. Länsi-Savo 9.4.2006.

Hietanen, Jari: Moottorisaha, hyvää tahtoa ja kavereita. Länsi-Savo 26.7.2004.

Hietanen, Juha: Puustock ylsi tavoitteeseensa: viikonvaihteen tapahtumissa 3600 maksanutta katsojaa. Länsi-Savo 29.7.2002.

Jääskeläinen, Veera: Puustock jyrähti Juvalla. Länsi-Savo 22.7.2006.

Jääskeläinen, Veera: Raskasta musiikkia mutta rauhallista menoa. Länsi-Savo 24.7.2006.

Kettunen, Janne: Tapahtumaa ei järjestetä pelkästään toisella kädellä: muun liiketoiminnan tavoin myös rockfestivaali vaatii hyvän idean ja tarkan suunnittelun. Itä-Savo 2001.

Kilpeläinen, Jaakko: Rymisevästä ramopunkista raskaaseen rankaisurockiin. Länsi-Savo 26.7.2004.

Kiviranta, Varpu: Hyvän tuulen Micragirls. Savon Sanomat 22.7.2007.

Kuokkanen, Markus: Irina ja aurinko säteilivät Puustockissa: Naisrock-teema ei erityisemmin innostanut festivaalin naisia. Länsi-Savo 21.7.2007.

Kuokkanen, Markus: Puustock teki yleisöennätyksen. Länsi-Savo 23.7.2007.

Kääriäinen, Mikko: Rokkikorkojen kopinaa!!! Vapaus 26.7.2007.

Leirintäalueen pääesiintyjiä olivat inkkarit ja silinteriherra: Puustockiin tullaan näyttäytymään. Länsi-Savo 23.7.2007.

Liikanen, Kari: Puustockin henki leijaili Juvalla viikonloppuna: Ensi kesäksi varauksia tehdään ahkerasti. Mikkelin kaupunkilehti 30.7.2006.

Liikanen, Kari: Puustock jyryää ensi viikonvaihteessa kahdeksannen kerran: Ulkoilmakonsertista virinnyt idea jalostui tuhansien katsojien rocktapahtumaksi. Mikkelin kaupunkilehti 14.-15.7.2007.

Liikanen, Kari: Puustock siirsi yleisöennätyksensä uudelle tuhatluvulle: Lauantai-ilta sisälsi kulissien takana dramaattisiakin käänteitä. Mikkelin kaupunkilehti 29.7.2007.

Liikanen, Kari: Puustock tavoittelee uutta yleisöennätystä: Naisrock tuo tapahtumaan uutta väriä. Mikkelin kaupunkilehti 1.4.2007.

Mattlar, Markus: Liekehtivät pulisongit ottivat työvoiton. Itä-Savo 28.7.2003.

Mattlar, Markus: Liekehtivät pulisongit ottivat työvoiton. Länsi-Savo 28.7.2003.

Mattlar, Markus: Suomirock, rauha ja rakkaus: tutut nimet Juvan Puustockin vetonauloina. Itä-Savo 21.7.2003.

Mattlar, Markus: Suomirock, rauha ja rakkaus: tutut nimet Juvan Puustockin vetonauloina. Länsi-Savo 21.7.2003.

Mehtälä, Anssi: Juvan Puustock tarjoaa kahden päivän kattauksen suomirockia. Itä-Savo 5.1.2004.

Partanen, Jari: Kesän kotimaisen rockin huippunimet Puustockiin. Länsi-Savo 25.3.2003.

Partanen, Jari: Puustock tarjoaa kahden päivän kattauksen rockia. Länsi-Savo 5.1.2004.

Pääkkönen, Tytti: Hoi-hoi metallijehulle!: Stam1na rytyytti Puustockissa mahtipontisen keikan. Länsi-Savo 24.7.2006.

Sarell, Heli: Ruokapalvelujen järjestäminen massatapahtumassa: case: Puustock-rockfestivaali Juvalla. Mikkelin ammattikorkeakoulu 2004.

Tuppurainen, Manu: Puustockissa komea lista Suomi-rockin kärkikaartia: mukana myös kauan kaivattu Popeda. Länsi-Savo 26.3.2002.

Vihla, Maria: Hullu idea muuttui massatapahtumaksi: Puustock on kasvanut vähitellen kunnon festivaaliksi. Länsi-Savo 23.10.2006.

Vähäsarja, Irina: Hyväntuulinen Puustock jälleen yleisömenestys. Länsi-Savo 25.7.2005.

Päivittänyt KK ja PL 2.2.2011

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *