-->

Anu Ahonen
(1951 – )

Tulosta
Ahonen on akvarelli- ja temperamaalari.  Juvalle hän muutti vuonna 2011 Helsingistä. Hänen puolisonsa on lähtöisin Juvalta.

Minua innostaa eteläjuvalainen jylhä luonto ja komeat kalliot. Talvinenkin luonto on kaunista, pelkistynyttä ja siksi kiinnostavaa”, Ahonen sanoo.

Lunta kallioilla, akvarellityö
Lunta kallioilla.

 

Akvarellimaalauksen voi tehdä nopeasti kertamaalauksena tai samaa työtä voi jatkaa vaikka viikkoja. Akvarellitekniikka on aika lailla välineistä riippuvaa, pelkästään uuteen paperiin totuttelu voi viedä kuukausia. Ratkaisevaa on myös  käyttää korkeatasoista akvarellipigmenttiä.

Ahonen on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen, Nordiska Akvarellsällskapetin ja CAF:n  (Christian Artists Finland) jäsen.  Hän toimii myös itäsuomalaisessa Saimaan akvarellistit-ryhmässä, joka järjestää yleisötapahtumia ja näyttelyitä.

Ahosella on ollut toistakymmentä omaa näyttelyä ja hänen akvarellejaan on ollut esillä myös kansainvälisissä näyttelyissä Italiassa ja Espanjassa.

Ahonen on opiskellut Hyvinkään taidekoulussa, vuoden ajan Vapaassa taidekoulussa sekä suorittanut Kotkan Repin Instituutin muotokuvamaalauskoulutuksen. Hän on opettanut muotokuvapiirtämistä ja kirjoittanut lapsille luovan akvarellimaalauksen oppaan Lasten oma akvarellikirja, sekä esseekirjan Metsän hiljaisuus. Esseitä luovuudesta ja taiteesta. Hän on myös visualisoinut runolausuntaesityksiä.

Juvan kirkkokivet, akvarellityö
Juvan kirkkokivet.

Ahonen pitää taideblogia anuahonen.com.

Ensilumi, akvarellityö
Ensilumi.

Teoksia

  • Lasten oma akvarellikirja. Studio Yellow House 2013
  • Metsän hiljaisuus. Esseitä luovuudesta ja taiteesta Studio Yellow House 2010

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *