-->

Juvan puhaltajat

Tulosta
Puhallinorkesteri Juvan puhaltajat toiminta alkoi Juvan Järvenpään koululla opettaja, director musices, Risto Lammen toimesta 1975. Risto sain koululaiset harrastamaan puhallinmusiikkia ja sitä kautta soittajia orkesteriin. Osalla harrastus on jatkunut läpi elämän samassa orkesterissa. Orkesterista on ponnahtanut soittajia myös ammattiorkestereihin mm. puolustusvoimiin ja musiikin ammattilaisiksi muihin alan tehtäviin.

Erkki Kauppinen (baritoni) Savon sotilassoittokunnasta kävi johtamassa B-orkesteria ja antoi soittotunteja aloittelijoille 1980-90 -luvuilla. Risto Lammen jälkeen orkesteria ovat johtaneet Ville Kervinen 2000-2003 ja  Janne Ikonen 2004-2005. Nykyinen johtaja Toni Herrala aloitti 2006. Päätyökseen hän soittaa 1. trumpettia puolustusvoimien Rakuunasoittokunnassa Lappeenrannassa.

Alusta asti on tehty yhteistyötä Puumalan soittokunnan kanssa, jonka Risto perusti kymmenen vuotta aikaisemmin 1965. Nykyään Toni Herrala johtaa molempia orkestereita ja yhteistyö on todella tiivistä.

Orkesterin riveissä eläkepäivillä soittaa myös Raimo Lukkarinen. Hän on tehnyt lukuisia vertaansa vailla olevia puhallinorkesterisovituksia ja myös omia sävellyksiä puhallinorkesterille.

Toiminnan alussa varoja soitinten hankintaan saatiin esiintymispalkkioista, avustuksista ja tekemällä nuottivihkosarjoja puhallinorkestereille.

Esiintymisiä on ollut monissa paikallisissa tapahtumissa mm. itsenäisyyspäivän juhlissa, muistomerkkien julkistamisissa, kirkossa, maatalousnäyttelyssä 1979, joulumyyjäistapahtumassa ja  joulukadun avajaisissa, erilaisissa kesätapahtumissa.

Juvan puhaltajien logo.

Naapurikunnissa ja lähikaupungeissa on soitettu mm. Jukolan viestissä Sulkavalla ja Koikkalassa, metsämuseo Luston avajaisissa Punkaharjulla, Finlandia-talossa ja Linnanmäellä Helsingissä, Rantasalmen satamassa presidentti Ahtisaaren vieraillessa paikkakunnalla, Mikkelissä konserttitalo Mikaelissa useammissa juhlissa, Naisvuorella ja Kirkkopuistossa puistokonserteissa.

Konsertti-  ja esiintymismatkoja on tehty myös ulkomaille mm. Juvan Ruotsin ystävyyskuntaan Åtvidabergiin ja Bengtsforsiin, Tanskaan, Norjaan, Saksaan, Floridaan, Espanjaan. Viimeimmäksi Budapest ja Riika. Matkoilla on oltu kunkin paikkakunnan puhallinorkesterin vierana ja vaihdettu kuulumisia ja esiinnytty yhdessä.

Orkesteri on sisukas ja pieni sosiaalinen yhteisö, joka nauttii soittamisesta ja yhdessäolosta. Harjoitusten lisäksi pidetään pikkujoulut, saunailtoja ja jo perinteeksi muodostunut keväinen soittoleiri. Orkesterilla on sivut facebookissa.

40-vuotisjuhlakonsertti soitettiin lauantaina 28.11.2015 Juvan koulukeskuksen auditoriossa.

40-vuotisjuhlakonsertin ohjelmisto
Florentiner -konserttimarssi </br> Ankkurit ylös -marssi</br> Punaista shampanjaa</br> Ilimanaekune hapaneera</br> Meidän sakki -marssi</br> Ilta Saimaalla </br>Muistoja pohjolasta </br>Sight seeing</br> The laugh´n charleston </br>Granada </br>Spanish flea </br>There´s no business like showbusiness </br>Hernando´s hideaway</br> Tequila

Teksti: Pia Roiha, Juvan puhaltajien huilunsoittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *