-->

Raimo Suhonen
(1942 – )

Tulosta
Raimo Suhosen Liiterigalleria ilahduttaa kesäisin Vanhan Juvantien kulkijoita Maivalassa. Hän aloitti taiteen harrastamisen jo teininä tekemällä pieniä puuveistoksia. Vaikka varsinainen työura tuli tehtyä autoalalla, hän harrasti taiteentekoa ohessa kaiken aikaa. Kansanvalitusseuran piirustuskoulua 1960-luvulla seurasi jatkuva omatoiminen opiskelu.

Pihan puuliiteri tyhjennettiin puusilpusta 2000-luvun alussa ja maalattiin. Ateljee syntyi toiseen päähän ja viehättävä näyttelytila toiseen. Liiteri avattiin kesävierailijoille 2002.

Raimo suhonen: Satulinna. Kuva: Raimo Suhonen.

Suhonen maalaa perinteistä esittävää taidetta akryyliväreillä. Hän kuuluu Suomen Taiteilijat ry.:n, joka on myös perinteisen taidesuunnan puolestapuhuja.

Raimo Suhonen on pitänyt lukuisia yksityinäyttelyitä Etelä-Savossa, ja osallistunut yhteisnäyttelyihin eri puolilla Suomea.

Teoksia julkisissa tiloissa
Mikkeli tuomiokirkkoseurakunta
Heinolan kunnantalo
Pieksämäen kunnantalo

Suhosen on syntynyt Mikkelissä, mutta Juva on ollut hänen kotinsa 1990-luvun loppupuolelta lähtien. Kotia ympäröivä luonto tarjoaa aiheita maalauksiin ympäri vuoden. Myös muotokuvat ja asetelmat kuuluvat Suhoselle tyypillisiin aiheisiin. Hän sai Mikkelin taideyhdistyksen tunnustuspalkinnon vuonna 1988.

Liiterigalleria sijaitsee osoitteessa Vanha-Juvantie 769 Juvan Maivalassa.

Teksti: Piia J. Häkkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *