-->

Pidot – Gottlund-runokilpailu 2020

Tulosta

Seitsemännen Gottlund-runokilpailun teema on pidot.

Gottlund-runokilpailu järjestetään Kaarle Akseli Gottlundin elämäntyön innoittamana jo seitsemättä kertaa. Vuoden 2020 kilpailun teema on Pidot. Kaarle Akseli Gottlund oli monipuolinen ja särmikäs ihminen, jonka kiinnostuksen kohteet olivat laajat. Kielen ja suomalaisuuden ohella hän lauloi, soitti ja toimi mm. seremoniamestarina. Teeman voi tulkita väljästi ja monitahoisesti. Gottlund-runokilpailua 2020 tukee Juvan kulttuuri ry.

Kilpailun vierailevana tuomarina toimii kirjailija Heli Slunga. Slungalta on julkaistu neljä runokokoelmaa sekä romaani (yhdessä Jaana Seppäsen kanssa). 2013 hänen runoteoksensa Orjan kirja oli YLE:n Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana. Slunga kuuluu Kaaoskoneisto-runokabereeryhmään.

K. A. Gottlund, jonka isä toimi Juvalla kirkkoherrana, keräsi Juvalta merkittävän määrän kansanperinnettä 1800-luvun alussa. Gottlund oli kiihkeä suomalaisuuden ja suomen kielen puolustaja, joka kuitenkin joutui usein kahnauksiin aikalaistensa kanssa. Häntä on sanottu ikuiseksi kakkoseksi.

Gottlund-runokilpailua on järjestetty vuodesta 2014. Sen toteuttaa vapaamuotoinen työryhmä yhteistyössä Juvan kulttuuripalveluiden ja Toenperän Juvan kirjaston kanssa. Kahtena edellisenä vuonna kilpailuun on osallistunut yli sata kirjoittajaa.

Gottlund-runokilpailun kilpailuaika on 20.2.-30.4.2020. Voittaja julkistetaan Juvalla 3. heinäkuuta Gottlund-viikon yhteydessä. Samalla on mahdollisuus osallistua Heli Slungan Runon jäljillä -kirjoittajapajaan, jonka järjestävät Toenperän Juvan kirjasto, Kirjoittajayhdistys Ernesti ja Gottlund-työryhmä. Runopaja aloitettaan perjantaina klo 15.00-17.30 Juvan kirjastolla. Lauantaina kirjoitetaan Gottlundin tuvalla klo 10-15.

Lisätietoja kilpailusta ja Gottlund-viikosta: Johanna Kuusisto, 0400 136 176, johanna.kuusisto@juva.fi

Lisätietoja runopajasta: kirjoittajayhdistysernesti@gmail.com tai 050 567 1947.

Seuraa kilpailun fb-sivua: facebook.com/gottlundrunokilpailu

Säännöt

1. Vuoden 2020 teema on Pidot.

2. Kukin osallistuja voi lähettää kolme runoa. Runojen muotoa ei rajoiteta.

3. Runojen on oltava selvästi luettavia, mieluiten koneella kirjoitettuja. Jokainen runo laitetaan omalle sivulleen ja jokaiseen sivuun merkitään kirjoittajan nimimerkki. Oheen liitetään suljettu kirjekuori, jossa on tekijän nimi ja yhteystiedot. Kirjekuoren päälle kirjoitetaan nimimerkki.

4. Kilpailuaika on 20.2.-30.4.2020. Runot lähetetään osoitteella Johanna Kuusisto, Juvan kulttuuritoimi, PL 28, 51901 JUVA. Kilpailun viimeisen päivän postileima riittää.

5. Viisihenkinen esiraati valitsee 10-15 finalistia, joista kilpailun päätuomari valitsee voittajan ja sijoittuneet.

6. Tulokset julkistetaan yleisötilaisuudessa 3.7.2020 klo 13 Juvan kirjastossa.

7. Kolme parasta kirjoittajaa palkitaan. Ykköspalkinnon voi voittaa vain kahdesti peräkkäin. Aiemmat julkaisut eivät rajoita kilpailuun osallistumista.

8. Runoja ei palauteta, vaan ne arkistoidaan Juvan kirjastoon. Julkaisuoikeudet ovat tekijällä, mutta Juvan kunta voi käyttää runoja eri yhteyksissä suullisesti ja kirjallisesti.

9. Voittajarunot julkaistaan Juvan kulttuurisivuilla.

Lisätietoja

www.juvankulttuurisivut.fi
Carl Axel Gottlund
Kymmenen kohtaa aiheesta Carl Axel Gottlund ja kieli
Gottlund-runokilpailu 2014, 2015, 2016, 2017, 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *